Skip to content

Η ΑΝΑΛΗΨΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Κατά την Ανάληψη του Χριστού εμφανίστηκαν ενώπιον των αγίων Αποστόλων δύο Άγγελοι οι οποίοι τους πληροφόρησαν ότι όπως ακριβώς ανελήφθη εις τους ουρανούς έτσι και θα επιστρέψει κατά την Δευτέρα Παρουσία.
Τότε, οι νεκροί θα αναστηθούν και θα μείνουν άφθαρτοι και άτρεπτοι εις τον αιώνα και θα αναληφθούν εις τους ουρανούς για να βρεθούν με τον Αρχηγό της Zωής, τον Χριστό.
Ο άγιος Χρυσόστομος όμως μας δίνει ελπίδα διότι επισημαίνει πως μπορούμε από τώρα να είμαστε μαζί Του τηρώντας τις εντολές και μαθαίνοντας να λειτουργούμε την ανθρώπινη φύση μας όπως ακριβώς και Εκείνος.
Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος, είτε σε πόλεμο, είτε σε ασθένεια και φτώχεια, είτε στην φυλακή, μπορεί πάντα να προσπαθεί να λειτουργήσει τον εαυτό του ακριβώς όπως ο Χριστός και τότε όλα θα είναι Παράδεισος επί της γης!
****************************************************************************************************************************************
“Καὶ ταῦτα εἰπὼν βλεπόντων αὐτῶν ἐπήρθη, καὶ νεφέλη ὑπέλαβεν αὐτὸν ἀπὸ τὸν οὐρανὸν πορευομένου αὐτοῦ, καὶ ἰδοὺ ἄνδρες δύο παρειστήκεισαν αὐτοῖς ἐν ἐσθῆτι λευκῇ, οἳ καὶ εἶπον· Ἄνδρες Γαλιλαῖοι, τί ἑστήκατε ἐμβλέποντες εἰς τὸν οὐρανόν; Οὗτος ὁ Ἰησοῦς ὁ ἀναληφθεὶς ἀφ᾿ὑμῶν εἰς τὸν οὐρανόν, οὕτως ἐλεύσεται, ὃν τρόπον ἐθεάσασθε αὐτὸν πορευόμενον εἰς τὸν οὐρανόν”
(Πρξ. α´ 1-12)
Πηγή εικόνας: Mosaic of the Ascension of Christ in the dome of Hagia Sophia in Thessaloniki, https://tinyurl.com/5n7x4ey4
.
.
.
.
Section 1
Section 2
Section 3