Skip to content

ΚΕΣΟ: Β’ φάση ανθρωπιστικής επίσκεψης στις Φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ

 

keso koridallos 11

Το ΚΕΣΟ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δίμηνο, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Συγκρότημα των Φυλακών του Κορυδαλλού.

 

Πατήστε για περισσότερα

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ

 

keso koridallos 11

Το ΚΕΣΟ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δίμηνο, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Συγκρότημα των Φυλακών του Κορυδαλλού.

Και οι δύο φορείς, είχαν τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Αυτή τη φορά, η επίσκεψη, ξεκίνησε από την Κεντρική Αποθήκη Υλικών, όπου υπάρχει ολόκληρο συγκρότημα εργοστασίου αρτοποιημάτων και ολοκληρώθηκε στο Σωφρονιστικό κατάστημα των Γυναικείων Φυλακών του Κορυδαλλού, όπου οι οπτικοί παρέδωσαν στην Διευθύντρια του συγκεκριμένου καταστήματος κα Τριαναφύλλη Κωνσταντοπούλου 36 ζευγάρια γυαλιά. Όλα προέκυψαν από την προηγούμενη μας επίσκεψη στις φυλακές στις 27 Ιουλίου 2021 και ήταν Προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών και του εμπνευστή της δράσης κ. Γιώργου Κλάδου.

Οι 50 κρατούμενοι «αρτοποιοί» καθημερινά ζυμώνουν, τυποποιούν και διανέμουν ημερησίως 10.000 κουβέρ και 3200 φραντζόλες ψωμί με φορτηγά των φυλακών. Η διανομή γίνεται στα πέντε συνολικά Σωφρονιστικά καταστήματα του Συγκροτήματος του Κορυδαλλού, καθώς και στα υπόλοιπα Σωφρονιτικά καταστήματα της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας(Αυλώνα –Κατάστημα Ανηλίκων, Γυναικείο Κατάστημα Ελαιώνα Θηβών καθώς και της Χαλκίδας) αλλά και τα κρατικά νοσοκομεία.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο αρτοποιημάτων ξεκινά γύρω στις 3μμ και φτάνει μέχρι τις πρωινές ώρες

Το μεικτό κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Πανελλήνιας Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), υποδέχθηκαν δυο γνώριμες προσωπικότητες από τα παλιά η κα Μαρίνα Μπούκη –είχε διατελέσει Διευθύντρια των Φυλακών ανηλίκων του Αυλώνα- και ο Αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, από κοινού με τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Βλάμη και τον Κοινωνικό Λειτουργό των Φυλακών Νικ. Κοκκίνη ο οποίος συνεργάστηκε άμεσα με τις συναδέλφους του Κοινωνικές Λειτουργούς Ειρήνη Χαιρέτη από το ΚΕΣΟ και Ελένη Αμανατιάδου από το Φιλόπτωχο Ταμείο της ΙΑΑ.

Τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κύριες Μαρία Τάταρη & Σοφία Κώνστα Πέππα, καθώς και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μ. Πίνη ανέλαβε να ξεναγήσει στους χώρους παραγωγής η Διευθύντρια του συγκεκριμένου καταστήματος κα Μαρίνα Μπούκη και ο υπαρχιφύλακας κ. Γ. Βλάμης, ενώ η οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα, από κοινού με τον με τους Οπτικούς- μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών Γιώργο Κλάδο εμπνευστή της δράσης, Σιδέρη Παναγιώτα ΓΓ του ΔΣ της ΠΕΟΟ, Σισμάνη Γεράσιμο, Μύλοβα Παναγιώτα, Γαλάτη Γιώργο και ρίχτηκαν στη μάχη της εξέτασης των κρατουμένων. Από τους 50 κρατούμενους εξετάστηκαν 23, καθώς και 7 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Εκεί μάθαμε ότι η μια ημέρα εργασίας κρατουμένων αντιστοιχεί με τρείς ημέρες κράτησης, ενώ στο τέλος του μήνα, υπάρχει και η αντίστοιχη αμοιβή ύψους 150 ευρώ για τον καθένα.
Με διδόμενο ότι εκεί παράγεται ένα προϊόν, που αφορά την σίτιση, άπαντες κρατούμενοι και σωφρονιστικοί είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Οι συγκεκριμένοι «αρτοποιοί» δημιουργούν χωρίς την αρωγή αρτεργάτη, παρά το γεγονός, ότι υπάρχουν δυο θεσμοθετημένες θέσεις και δεν έχουν διοριστεί ακόμα οι εργαζόμενοι, ούτε και μέσω του ΟΑΕΔ με οκτάμηνες συμβάσεις .

Ωστόσο οι «αρτοποιοί» τα καταφέρνουν μια χαρά, αφού δεν μένουν μόνο στις φραντζόλες και τα κουβέρ, αλλά ακλουθούν όλη την γκάμα των παραδόσεων μας και φτιάχνουν λαγάνες, τσουρέκια, κουλούρια, κλπ το θετικό αυτό αποτέλεσμα ώθησε τα αρτοποιήματα τους να έχουν εκτεθεί σε διαγωνισμούς και Bazaar, ενώ η όλη διαδικασία δρα, πολύ θετικά στη ψυχολογία τους.

Η Διευθύντρια, τα μέλη του ΔΣ και ο συνεργάτης του ΚΕΣΟ κ. Κων. Σαλεβουράκης παρέδωσαν για τους κρατούμενους είδη ατομικής Υγιεινής και αντισηπτικά.

Και οι δυο φορείς ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ για την πρωτοβουλία τους έλαβαν θερμά συγχαρητήρια. Παράλληλα οι κυρίες του ΚΕΣΟ έγιναν δέκτες παράκλησης και μεταφοράς των ευχών και ευχαριστιών στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο , καθώς και στον Αν. Πρόεδρο του ΚΕΣΟ κ. Αγαθάγγελο , που ευλόγησαν την πρωτοβουλία

Τέλος οι Διευθύντριες των δυο σωφρονιστικών Συγκροτημάτων και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ανέφεραν ότι αντίστοιχες ενέργειες αναπτερώνουν το ηθικό των κρατουμένων.

Όλες και όλοι φύγαμε με την υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε!

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

keso koridallos 1

 

Πηγή: https://www.romfea.gr/diafora/45714-keso-v-fasi-anthropistikis-episkepsis-stis-fylakes-korydalloy-foto?fbclid=IwAR22iYeLfsXfNhvT8oJJc91K10qqpWXyTg49RsxmOdZZ88Xaa1uHRxqbJvI

Section 1
Section 2
Section 3