Skip to content

Κονσέρτο για κρατουμένους

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, ο χορωδιακός σύλλογος « Μελωδοί» και τα μέλη της ορχήστρας «Orchestra mobile»επισκέφτηκαν χθες 18-12-14 το κατάστημά μας πραγματοποιώντας κονσέρτο  με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές από γνωστές ταινίες.   Η συναυλία έγινε ύστερα από επιθυμία του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου  ο οποίος και  παραστάθηκε.

Ο κ. Αθανασίου που έφτασε στο Κατάστημα Κράτησης συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Αγγελο Τσιγκρή, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη Διευθύντρια του Καταστήματος κ. Μαρίνα Μπούκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Ακολούθως, κατευθύνθηκε στο χώρο που θα πραγματοποιείτο η συναυλία.

Η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης, κ. Μαρίνα Μπούκη λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, καλωσορίζοντας τον Υπουργό δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Υπουργό καθώς επισκέπτεται συχνά το Κατάστημα μας και έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο Υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το Υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Στο σημείο αυτό οι κρατούμενοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό που μέσα σε σύντομο διάστημα επέλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αθανασίου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωσή μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες. Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή με τα μέτρα που πήραμε αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά».

Αμέσως μετά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης η κ. Σόνια Θεοδωρίδου ερμήνευσε κλασσική μουσική και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα σε ένα από τα βαλς η σοπράνο κατευθύνθηκε προς το κοινό και κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος ανταποκρίθηκε. Η κίνησή της παρέσυρε και τις υπόλοιπες γυναίκες της ορχήστρας οι οποίες χόρεψαν με κρατούμενους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια κατάθεση ψυχής από τη μεγάλη σοπράνο που συγκίνησε όλους.

Τέλος ακολούθησε προσωπικός χαιρετισμός δια χειραψίας σ΄ έναν  έναν  κρατούμενο χωριστά.

Πηγή 

Section 1
Section 2
Section 3