Skip to content

13,14 Δεκεμβρίου Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το Ξεμπλοκάρισμα!

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Xeblogarisma
To ξεblogάρισμα για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνει τοΣαββατοκύριακο 13,14 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του, για την ενίσχυση των παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των άπορων κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Μαζί μας αυτή τη χρονιά θα είναι και η ομάδα «Επάνοδος» με έργα αποφυλακισμένων καθώς και η ομάδα «Δώσε-Πάρε»
Στο μπαζάρ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Χυτήριο»(Ιερά Οδός 44, Γκάζι) θα βρείτε εκτός από έργα φυλακισμένων γυναικών, χειροποίητα  χριστουγεννιάτικα στολίδια, , τα «πατροπαράδοτα» τσίπουρα και ρακόμελά μας, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και κουλουράκια, λικέρ, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές, πολλούς τίτλους βιβλίων από δεύτερο χέρι σε τιμές από 0,50 εως 5 ευρώ άλλα μεταχειρισμένα είδη όπως ρούχα και είδη διακόσμησης, κοσμήματα και πολλά άλλα.
Παράλληλες δράσεις θα γίνουν τόσο για τα παιδιά όπως αφήγηση λαϊκών παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι κ.α. καθώς και λαχειοφόρος με πολλά δώρα όπως προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις.
Όπως σε κάθε μπαζάρ μας θα συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.
Xeblogarisma

Το ξεblogάρισμα ξεκίνησε ως μια ομάδα από bloggers  πριν από 7 χρόνια με σκοπό την βοήθεια και την υποστήριξη των παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το πλαίσιο υποστήριξης, μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον άπορες φυλακισμένες γυναίκες. Οι εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την οικονομική υποστήριξη και την κάλυψη των άμεσων αναγκών των παιδιών και των άπορων, υποστηρίζουν εθελοντικές δράσεις μέσα στις φυλακές και υλοποιούν έργα για την καλυτέρευση της ζωής στις φυλακές όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς, η αίθουσα εκδηλώσεων κ.ά..  Οι ανάγκες όμως είναι πολλές και χρειάζεται η υποστήριξη όλων .
Χριστουγεννιάτικο Bazaar Πληροφορίες:

Σάββατο 13/12
Ωράριο: 11:00 έως τις 20:00
Κυριακή 14/12
Ωράριο: 11:00 έως τις 19:00  
Θέατρο «Χυτήριο», Ιερά Οδός 44, Τηλ. 2103412313 / 6951787821,Γκάζι (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από είδη που θα πωλούνται στο μπαζάρ και μας τα προσφέρει η ανταλλακτική ομάδα “Δώσε πάρε”
χειροποίητα διακοσμητικά

χειροποίητα κοσμήματα

χειροποίητα κεραμικά
]
ρούχα και παπούτσια αφόρετα

χειροποίητα κεντήματα

γούρια

χειροποίητες τσάντες

χειροποίητα στολίδια
Οι “Υφάντρες  των Παραμυθιών” στο ξεblogάρισμα
.
Την δεύτερη μέρα του μπαζάρ μας δηλαδή την Κυριακή 14/12 στις 12 το μεσημέρι με 1, η ομάδα αφήγησης “Υφάντρες των Παραμυθιών” θα διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους φίλους λαϊκά παραμύθια. 
Ακολουθεί μια μικρή παρουσίαση της ομάδας: “H Ομάδα Αφήγησης “Υφάντρες των Παραμυθιών” γεννήθηκε στην εποχή της κρίσης και σε πείσμα των σκοταδιών της. Μετά την αρχική μας εκπαίδευση -μια πορεία που συνεχίζεται- τα πρώτα βήματά μας έγιναν τον Νοέμβριο του 2011. Από τότε, σε διάφορα σημεία της πόλης, κοινωνούμε την ομορφιά και τη σοφία των λαϊκών παραμυθιών σε ακροατές που τα έχουν τόσο ανάγκη όσο κι εμείς. Και -τρία χρόνια τώρα- μένει πάντα, στο τέλος κάθε αφήγησης, η ίδια γλυκιά αίσθηση δικαίωσης, ότι αυτό που κάνουμε είναι όμορφο και σημαντικό, γιατί το υλικό που υπηρετούμε είναι πανάξιο και πρέπει να επιζήσει και να διαδοθεί, γιατί τα λαϊκά παραμύθια είναι μια κολυμπήθρα ανθρώπινης εμπειρίας και γνώσης, όπου ο καθένας βαφτίζει τη ζωή του. Για να τη δει με μια νέα, καθαρότερη ματιά : παρηγορητική και λυτρωτική…!

Η ομάδα μας αποτελείται από τις Μαρούσα Απειρανθίτου, Άννα Γιάνκου και Λουκία Σουγιά.

Έχουμε συμμετέχει μέχρι στιγμής σε σειρά εκδηλώσεων, όπως :

στην Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (Μάρτιος 2013 & 2014),

στο Ετήσιο Φεστιβάλ Αφήγησης “Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη”, στον Άγιο Γεώργιο Πηλίου (Αύγουστος 2012, 2013 & 2014),

στο Κέντρο Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ “Σταθμός”, στο σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέας, τον Δεκέμβριο του 2012,

στο ετήσιο Φεστιβάλ Αφήγησης του ΚΕΘΕΑ “Διάβαση”, το 2012 και το 2014,

στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2014,

στο σπίτι της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου “Μεσοποταμία”, τον Μάρτιο του 2014

στο Χώρο “Ακρότεχνο”, στη Θεμιστοκλέους 31, (Πέμπτες βράδυ, την περίοδο 2012-2013),

στο “Καφέ Μύρτιλλο”, Πλ. Νέου Ηρακλείου, όπου εκπαιδεύονται & απασχολούνται άτομα με ειδικές δεξιότητες, τον Φεβρουάριο & Νοέμβριο 2014,

στα “Παραμύθια στο Χοροστάσι”, στο χώρο της Δόρας Στράτου στην Πλάκα, με αφηγήσεις κάθε μήνα τη χρονιά 2013-2014,

στην “Κιβωτό του Κόσμου”, τον Μάρτιο του 2012.”

 

Section 1
Section 2
Section 3