Skip to content

Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων

Ο Ονήσιμος

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Ονήσιμος” ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό να βοηθήσει υλικά και ηθικά τους άπορους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους.

Επιλεγμένα Νέα

ΑΝΑΓΚΕΣ

και σκοπός

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Ονήσιμος” φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων, των οικογενειών τους αλλά και των αποφυλακισμένων, με ηθηκή και ψυχολογική υποστιριξη οικονομικά βοηθήματα και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, οικονομική ενίσχυση στο πρώτο ενοίκιο, λογιστική υποστήριξη προκειμένου να εκδοθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οικονομική στήριξη σε λογαριασμούς ρεύματος, νερού κ.α.).

Ο σύλλογος παρέχει φιλοξενία για μικρό χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, όσων ατόμων έχουν πρόβλημα στέγης.

Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια

Παράλληλα παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους φυλακισμένους και καταβολή των δικαστικών τους εξόδων.

Ο Σύλλογος ενισχύει οικονομικά το φιλόπτωχο Ταμείο των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να ενισχύονται στο μέτρο του δυνατού οι άποροι κρατούμενοι. Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα σχεδόν τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Βίντεο

Η μουσική που ακούγεται στο video - σποτ του Συλλόγου είναι του συγκροτήματος. «ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΠΝΟΥ». Η παλαιά ονομασία του group ήταν «HOMO SAPIENS» και άλλαξε το 1998.

Ο Σύλλογος
Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος" ιδρύθηκε το 1982 με αριθμό Απόφασης 269/1982 του Πρωτοδικείου Αθηνών, με σκοπό να βοηθήσει υλικά και ηθικά τους άπορους φυλακισμένους, αποφυλακισμένους και τις οικογένειές τους. Είναι Σωματείο Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό (ΦΕΚ 883/τ.Β/4-12-1989)